Cu toate că vremea de afară încă pare să ne dea bătăi de cap și ne interzice – deocamdată! – să trecem la garderoba de vară, nu strică niciodată să știi din timp care sunt capriciile modei pentru această perioadă a anului. Așadar, ne-am gândit să trecem în revistă principalele trend-uri în materie de fashion pentru vara anului 2016. Ești curioasă să știi pe ce trebuie să pui accentul în această vară?

În primul rând, pe a spune adio tocurilor! Vara aceasta suntem mai cu picioarele pe pământ ca niciodată, iar asta chiar la propriu! Încălțările cu talpa flat iau cu asalt podiumurile, iar garderoba ta trebuie să includă câteva astfel de perechi.

Cămașa albă face furori! Designerii și-au exprimat dorința pentru reinventarea cămășilor albe în această vară, așa că vei obține un look mult mai ingenios față de cel bazat pe o cămașă albă clasică. Aceste noi modele se potrivesc de minune unor ripped skinny jeansi sau unei perechi de pantaloni negri și tocuri stiletto.

Plasa se numără printre favoritele sezonului. Poate e de vină faptul că au o textură transparentă care inspiră un oarecare grad de erotism și exotism ținutei de vară… sau poate designerii s-au gândit să jongleze cu un look metalic în acest an, la care se pot adăuga și câteva paiete. De asemenea, pliurile, pliseurile și pătrățelele sunt în top și la urma urmei, de ce nu, din moment ce toată lumea le iubește, în special în sezonul de vară. Motivul ar fi efectul vizual creat de vântul de vară care trece prin aceste materiale fluide și poate face un adevărat spectacol din ținutele noastre vestimentare.

trend patratele

Denimul se poartă în acest an mai mult ca oricând, asta dacă te gândești să abordezi un astfel de look din cap până în picioare. Însă pentru această vară, nu este vorba de orice alt tip de denim, ci doar despre cel suav, fin și plăcut la atingere. Ținutele din denim vor epata pe durata sezonului călduros, iar tu trebuie să-i asiguri un loc de cinste în garderoba personală!

Asimetriile sub formă de volane și volănașe în diverse culori și mărimi sau unghiuri sunt tot mai mult pe placul designerilor, iar reprezentantele sexului frumos se pot răsfăța cu tot felul de haine pentru anotimpul de primăvară care să le complimenteze aspectul fizic.

Umerii goi revin în forță și în acest sezon, așa că veți observa foarte multe articole vestimentare feminine care fac apel la acest trend, în special dacă este vorba despre rochii sau bluze fără mâneci. Imaginează-ți cum ai arăta într-o ținută cu umerii goi, care să-ți pună în evidență bronzul proaspăt căpătat! În plus, se spune că una dintre cele mai sexy priveliști ale unei femei face referire la umerii ei goi.

Tot sezonului de vară îi corespunde și pantalonii scurți și subțiri, întrucât ei sunt foarte lejeri și pot fi purtați oriunde, atât pe plajă, cât și prin oraș, într-o simplă plimbare. Faptul că se pot adapta cu ușurință mai multor ținute și merg combinați cu tot felul de bluze și tricouri în culori și modele care mai de care mai plăcute îi fac să fie o piesă vestimentară ce intră la categoria must-have a acestei veri.