Moda anilor 90 nu a fost chiar atât de dezastruoasă încât să nu ne putem aduce aminte cu plăcere de ceea ce purtam. Poate astăzi suntem ceva mai sobre şi nu punem la fel de mult accent pe accesorii, şi nici nu mai mizăm pe ironie atunci când ne alegem vestimentaţia, dar încă ne putem uita la vremea în care eram doar copii şi să ne inspirăm din acea perioadă. Şi asta pentru că trendurile anilor 90 sunt cele mai importante trenduri ale acestui sezon. Iată care sunt acestea şi cum le poţi purta.

Choker
1.Colierul choker

Dacă acesta era cândva făcut din plastic colorat şi îi puteam schimba întrebuinţarea de la colier, la brăţară la elastic de păr, chockerele aduse anul acesta în atenţia publicului sunt ceva mai sofisticate, sunt de obicei create din materiale preţioase sau semipreţioase, iar eleganţa este cuvântul cheie cu care se pot descrie. Avantajul acestui tip de colier este că atrage atenţia asupra gâtului în timp că creează iluzia de lungime.

2.Salopeta

Fie că îţi plac salopetele scurte sau cele lungi, nu poţi să negi calităţile utilitariene ale acestei piese de vestimentaţie. Iar dacă în copilărie ne umpleam buzunarele de mici prostioare şi jucării, acum le putem folosi pentru a stoca rujuri, telefonul cheile şi multe altele. Dar dincolo de faptul că sunt foarte practice, salopetele au şi un avantaj atunci când vine vorba de forma corpului: acestea pot ascunde cu succes o burtică. Totuşi, atunci când optaţi pentru o salopetă este indicat să o asortaţi cu tricouri şi bluze cât mai simple.

3.Bustierele sau top crop-urile

Atunci când eram mici şi fredonam în gura mare „Lasă-mă papa la mare” stilul nu era foarte important pentru noi. Însă acum, odată cu vârsta şi cu statutul social am învăţat că aceste simple bluziţe se numesc top crop-uri şi din fericire anul acesta sunt în plin trend. În plus, acestea au ca punct de focus partea taliei şi nu cea a buricului cum era o dată, ceea ce este o îmbunătăţire formidabilă. De asemenea, având în vedere că este vară puteţi arăta puţin curaj şi să optaţi pentru a arăta puţină piele.

Deux pieces
4.Deux pieces monocrom

Desigur, nu vorbim despre cele în culori neon cu care ne-am obişnuit în anii 90. Ci vorbim despre o modalitate foarte simplă de a alcătui un outfit cu uşurinţă în jurul aceleiaşi culori. Astfel, acum poţi purta un costum sau un ansamblu din aceaşi culoare şi chiar nuanţă. Dacă optezi pentru o culoare neutră vei avea mai multe şanse să ieşi n evidenţă prin eleganţa pe care o etalezi.

5.Blugii cu talie înaltă

Blugii cu talie înaltă au acum mai multe îmbunătăţiri în ceea ce priveşte forma şi locurile în care sunt buzunarele faţă de variantele pe care le puteam purta în anii 90. Aceşti blugi sunt extraordinari pentru o ţinută casual şi pot înlocuit cu uşurinţă the boyfriend jeans. De asemenea, pot fi purtaţi indiferent de forma corpului deoarece subliniază talia ceea ce subţiază optic corpul.

6.Ghiozdanul

În ceea ce priveşte trendurile pentru genţi nu pot să spun decât că mă bucur că a revenit în trend ghiozdanul şi nu geanta baghetă, spre exemplu. Ghiozdanele din acest an sunt absolut fabuloase şi nici nu cred că ar trebui să spun cât de practice sunt şi cât de multe avantaje îţi poate aduce acest mic accesoriu atunci când îl porţi.