Vara este un coșmar să îți aplici machiajul, în special dacă nu ai aer condiționat. Asta din cauza faptului că ai impresia că nu există moment în care să nu ai fața transpirată. De altfel, în zilele cu umiditate mare, atunci când ieși din dus parcă totul se topește, nu numai fața ta. Iar dacă nu au o cameră răcoroasă sau nu poți să îți faci afară machiajul, aplicarea lui poate deveni o adevărată problemă. Și hai să fim serioase, nu ne chinuim minute în șir să aplicăm machiajul perfect pentru ca acesta să se scurgă. Însă poți să faci anumite lucruri ca să eviți acest lucru. Iată cum aplici machiajul dacă ești transpirată.

 machiaj vara

1.Folosește șervețele absorbante

Șervețelele absorbante sunt perfecte pentru a scăpa de sebum dar și de transpirație. În plus acestea îți vor lăsa fața curată pentru aplicarea machiajului. De altfel, o cutie din aceste șervețele miraculoase ar trebui să o ai mereu în geantă, cel puțin pe timpul verii, pentru a le folosi atunci când îți simți fața prea transpirată și vrei să îți retușezi machiajul.

2.Folosește toner

Tonul este minunat pentru a-ți uniformiza culoarea pielii și dacă investești într-unul pentru piele grasă, o va face să arate mată. De asemenea, va calma roșeața, ceea ce este minunat atunci când vrei să aplici machiajul. Iar efectele nu vor ține cât te vei machia, ci întreaga zi dacă îl folosești în fiecare zi.

3.Ține produsele în frigider

Acesta este un sfat pe care mi l-a dat mama la un moment dat când alergam să fac 100 de lucruri dintr-o dată și eram enervată că transpir încontinuu. De altfel unele etichete încercă să îți spună cest lucru prin: a se ține la loc răcoros și întunecat. Astfel, poți ține în frigider crema, tonicul și loțiunea. Te vor răcori instant atunci când le vei aplica. Mai mult, îți vor revigora pielea. Iar dacă pielea ta are tendința de a se înroși, în acest fel poți să o calmezi.

4.Aplică machiajul cu o pensulă sau burete

Unul dintre avantajele pe care le ai atunci când aplici machiajul cu degetul este că încălzește produsele, ceea ce le ajută să intre mai bine în piele. Însă ce faci dacă produsele sunt rea lichide ca urmare a temperaturii deja ridicate din casă? În acest sens te va ajuta o pensulă sau un burete Beautyblender care nu vor încălzi produsul la transfer. Un burete de altfel, va absorbi excesul de machiaj de la nivelul pielii dar și de sebum și transpirație, în niște limite, desigur.

 machiaj

5.Folosește blush mat sau stain

Fața ta este deja luminoasă din cauza transpirației. Iar un blush cu sclipici o va face și mai lucioasă. Un blush mat sau un stain îți va colora obrajii însă nu va adăuga mai multă luminozitate și luciu feței.

6.Termină cu pudră mată

În primul rând pudra va fixa machiajul, deci probabilitatea de a-ți curge pe timpul zilei este mai mică. Iar dacă vei folosi o pudră mată, aspectul feței tale va fi mai puțin lucios. Poți investi într-o pudră mată care absoarbe excesul de sebum și vei putea înfrunta căldurile cu spor și machiaj imaculat.