Cu toții călătorim. Însă există o diferență între acei oameni pe care se vede că se bucură de orice noutate și de cei care par puțin obosiți sau depășiți de locurile minunate pe care le vizitează. Este OK să fii obosit și mai cu seamă este ok să te îneci în noua cultură, însă atunci când vrei să cunoști mai mult, în special atunci când vizitezi o țară străină trebuie să ii cont și de faptul că ai plecat în acea călătorie pentru a te simți bine în primul rând, și apoi pentru a aprofunda cultura și noutățile acelui loc. Vestea bună este că această stare de bine se poate exersa. Iată cum poți să devii o turistă mai bună.

 turista

1.Fii amabilă

Chiar dacă ai plătit pentru un ghid sau pur și simplu ai întâlnit lume nouă trebuie să ai răbdare cu ei, la fel cum au ei cu tine. Rămâi mereu conștientă de faptul că nu vorbiți aceeași limbă, și nimeni nu este obligat să îți cunoască limba foarte bine. Chiar dacă găsiți un lingvistic comun, va trebui să nu te enervezi ori de câte ori atingi un punct în care pur și simplu nu te înțelegi cu interlocutorul tău. Folosește-te de gestică și expresivitatea feței pentru a comunica mai ușor. De asemenea, amabilitatea se citește indiferent de limbă, iar oamenii răspund mai relaxat elor care zâmbesc și nu au un ton agresiv.

2.Informează-te

Atunci când vizitezi o țară nouă nu este îndeajuns să știi care este numărul consulatului și care este diferența între legi. Citește puțin despre cultura și istoria acelui loc. De asemenea, poți să cauți forumuri în care oamenii discută tradițiile locale. Toate aceste informații te vor ajuta să te descurci mai ușor dar și să apreciezi mai mult acea călătorie. Astfel, te vei împrietenii cu localnicii și vei putea asista la mici evenimente, de obicei trecute cu vederea de turiști, care dau savoarea acelei țări.

3.Fii fără frică și precaută în același timp

Atunci când călătorești undeva, pleci de fapt într-o călătorie. Însă atunci când te arunci cu capul înainte pot apărea situații care îți vor strica întreaga călătorie. Chiar și atunci când îți planifici fiecare minut din călătorie, fă-ți mici surprize și abatete-te de la program pentru a te bucura de împrejurimi. Un aspect de obicei trecut cu vedere este arta culinară a acelui loc. Chiar dacă ești în Italia și ai mâncat pizza toată viața, încearc-o și pe cea locală. Diferența s-ar putea să te surprindă.

 calatorii

4.Fii o fotografă autentică

Selfiurile au farmecul lor. Însă atunci când călătorești sunt clădiri, oameni, peisaje mult mai interesante decât cum îți stă ție părul în acea zi. Încearcă să te conectezi la cultură și să o surprinzi într-o singură imagine. Același lucru poți să faci și cu oamenii deosebiți pe care îi întâlnești. Încearcă să surprinzi momente unice și să nu pozezi aceleași lucruri pe care le vezi peste tot. Acest lucru va fi apreciat de prietenii tăi atunci când le vei arăta fotografiile.

5.Fii curioasă. Fii prietenoasă. Zâmbește.

Nu trebuie să călătorești. O faci din plăcere. Chiar dacă ești obosită fă un efort să cunoști lumea. Numai așa vei cunoaște cultura. Iar cu această ocazie vei învăța și câteva cuvinte în acea limbă, ceea ce este un suvenir extraordinar. Încearcă să cunoști oameni, chiar dacă la barul de lângă hotel și fii prietenoasă, dar în același timp precaută. Și nu uita să te distrezi. Pentru că aceasta este motivul principal pentru care ești acolo.