Vara e aici, iar tu deja te gândești la oportunități prin care poți câștiga niște bănuți de buzunar în plus. E perioada din an cea mai favorabilă în care poți lucra nestingherit dacă ești încă prins între cursurile unei facultăți sau ți-ai pierdut recent locul de muncă. În cazul în care momentan nu-ți permiți să-ți iei un job full time și te interesează să obții cel puțin un loc de muncă part-time, de la domiciliu, atunci acest articol este pentru tine. Vrei să știi cum poți face bani lucrând de acasă, astfel încât să-ți rămână timp și pentru alte lucruri pe care le mai ai în plan? S-ar putea să te surprindă câte oportunități de acest gen poți găsi, la doar câteva click-uri distanță!

Există câteva job-uri pe care le poți practica din confortul propriei locuințe, iar dacă mintea ta murdară se gândește deja la activități ce țin de nudism în fața webcam-ului aka videochat, te înșeli amarnic. Job-urile în domeniul IT și Internet sunt printre primele idei care ar trebui să-ți vină în cap, iar aici ai câteva exemple în acest sens:

  1. Web Developer. Sau dezvoltator web. Care nu e totuna cu web designer-ul. Încă mă mai urmărești? Bine, căci asupra diferențelor dintre cele două job-uri voi vorbi imediat. Momentan, îți spun ce trebuie să facă un web developer. Păi e simplu, să construiască un site de la cap la coadă. Cum? Prin intermediul acelor programe, progrămele și coduri de limbaje menite să aducă la viață platformele pe care noi le vizităm cu un click sau altul. Așadar, dacă vorbești pe limba HTML, PHP, CSS, Java și alte asemenea, atunci știi ce înseamnă de fapt un web developer.
  2. Web designer. Designerul este cel care dă aspectul final al site-ului, cu alte cuvinte, se ocupă de partea vizuală și grafică a platformei online. Alegerea culorilor, setarea fonturilor și caracterelor, crearea de logo-uri (dacă este cazul) pentru site-ul respectiv, toate acestea și multe altele intră în atribuțiile unui web designeri desăvârșit. Aici e necesar să vorbești în special limbajul Adobe (Photoshop, Ilustrator, Corel Draw și alte asemenea minunății de programe care creează imagini spectaculoase).
  3. Content writer sau editor. Dacă până acum am vorbit despre cel care proiectează site-ul și cel care-l personalizează, este nevoie și de un om al cuvintelor, care să creeze conținut (texte, articole) pentru site-urile și platformele online. Este un job accesibil, dar solicitant, dacă se urmărește calitatea materialelor publicate.                            job de acasa
  4. Site-urile de freelancing sunt o alternativă excelentă la a a-ți găsi un job pe gustul tău, mai ales dacă deții unele cunoștințe în domeniul în care vrei să te specializezi. În plus, este o ocazie minunată de a da sfoară-n țară despre calitățile și aptitudinile pe care le ai.
  5. Propriul tău blog/site, asta în cazul în care te simți pregătit să dai startul propriei tale afaceri. Cu un blog personal, poți face publicitate multor produse sau unor clienți care-ți vor solicita serviciile, asta în cazul în care ai o sumă impresionantă de cititori și urmăritori.
  6. Te poți înscrie pe site-uri care se ocupă cu research-ul online. Vei lucra de acasă, din fața calculatorului, efectuând diverse căutări despre site-urile spre care vei fi îndrumat. În schimbul informațiilor acumulate, vei primi o sumă de bani.