Smokey eyes se numără printre tipurile de machiaj preferate ale femeilor, fiind adoptat și de către foarte multe celebrități care-și fac apariția pe covorul roșu și în fața camerelor de filmat. Noi, femeile obișnuite, preferăm să purtăm un machiaj smokey eyes la ocazii mai deosebite sau, de ce nu, întâlniri romantice. Nu trebuie să fii un make-up profesionist ca să poți obține un machiaj smokey eyes, tot ce ai de făcut este să urmezi pașii de mai jos pentru a obține unul dintre cele mai fascinante și atrăgătoare tipuri de machiaj.

Pasul 1 – alegerea culorilor

Smokey eyes clasic implică utilizarea culorilor gri și negru, dar și bronzul sau maro-ul sunt extrem de folosite. Regula este că ai nevoie să folosești 3 nuanțe diferite ale aceleiași culori. Ochilor verzi le stă mai bine cu gri și mov prună, celor albaștri cu auriu și gri cupru, în timp ce ochilor căprui li se potrivește nuanțele de bleumarin și gri.

Pasul 2 – folosește instrumentele necesare

Pensulele pentru machiajul smokey eyes trebuie să fie adecvate pentru a-ți facilita munca. De asemenea, nu uita să folosești o bază pentru machiaj, începând cu o cremă pentru față și aplicarea unei pudre mai deschise pe pleoapa ochiului, pentru a fixa machiajul ulterior. Concelearul și eye shadow-ul trebuie aplicate înainte, pentru pregătirea corectă a pleoapelor.

Pasul 3 – aplică highlighter-ul

Acesta este chiar nuanța cea mai deschisă a machiajului pentru care ai optat, și trebuie aplicat pe colțul interior al pleoapei, atât pe cea superioară, cât și pe cea inferioară.

Pasul 4 – aplică nuanța medie

Nuanța medie trebuie aplicată pe toată suprafața pleoapei. Atenție, aceasta trebuie să fie amestecată foarte bine cu highlighter-ul, pentru a nu lăsa urme/dâre de machiaj care să-ți ruineze farmecul.

Pasul 5 – începe să aplici nuanța cea mai închisă

Nuanța cea mai închisă trebuie aplicată începând din colțul de sus a pleoapei superioare, în formă de C, spre exteriorul ochiului. Atenție, culoarea cea mai închisă din paleta machiajului smokey eyes trebuie să fie întotdeauna în partea de sus a pleoapei, amestecată la fel de bine cu cele două straturi de machiaj de până acum.

tutorial smokey eyes

Pasul 6 – adaugă eyeliner-ul plus mascara

Linia creionului de ochi pe care-l folosești trebuie să fie neagră,  pentru a crea un efect și mai dramatic și intens al machiajului smokey eyes. Un strat de mascara mai pronunțat va contribui și mai semnificativ la acest proces. Dacă vrei, poți chiar opta pentru o pereche de gene false, pentru a le conferi mai mult volum și frumusețe.

După cum observi, nu e foarte greu să-ți faci singură un machiaj smokey eyes. Important este să alegi culorile care te prind cel mai bine, să le amesteci foarte foarte bine pentru a nu lăsa cute, iar la final, poți obține un smokey eyes demn de invidiat. Secretul este să nu te descurajezi dacă nu-ți iese din prima, ci să încerci până când vei ajunge la propriul tău stadiu de profesionist. Pentru un ajutor în plus, poți apela oricând la tutoriale pentru machiajul smokey eyes, care să te introducă în tainele machiajului fumuriu, pas cu pas.