De când ne-au fost arătate minunile pe care le face contouringul, foarte multă lume a început să adopte această tehnică de machiaj. Adevărul este că jocul de umbre și lumini scoate în evidență toate punctele forte ale structurii faciale fără nici un fel de efect secundar. Deci înțeleg de ce lumea este în continuare entuziasmată de această tehnică. Totuși, având în vedere că cere destul de multă dexteritate și o oarecare experiență în manevrarea machiajului, au apărut tot felul de scurtături sau ajutoare pentru a obține aceleași efecte însă cu mai puțin efort. Totuși, unele dintre ele sunt îndoielnice, chiar dacă în ultimă instanță merg. Iată ce instrumente folosesc cele mai controversate tutoriale de contouring.

 scotch

1.Scotch sau leucoplast

Teoretic folosind scotch sau leucoplast pe pomeți, mandibulă și frunte poți crea un fel de stencil pentru a crea cu precizie unghiurile drepte de care ai avea nevoie în contouring. Pare ușor. Totuși, pe lângă faptul că folosești inutil metri de bandă adezivă riști să pierzi foarte mult timp. De asemenea, unghiurile vor fi prea drepte pentru o față care are întotdeauna curbe, deci vei avea un efect al umbrelor prea strict. În plus, nu știu cât de sănătos este să îți lipești zilnic bandă adezivă pe față.

2.O lingură

Marginea rotunjită a lingurii este perfectă pentru aplicarea machiajului. O poți folosi pentru a face un cat eye cu ușurință, dar pentru a-ți contura pomenții. De asemenea, lingura protejează fața de machiajul care se poate întinde, prin urmare face blending-ul mai ușor. Dacă ai încercat această tehnică și ți se pare comodă nu văd ce te poate împiedica să nu o mai folosești și în viitor. Totuși va trebui să păstrezi lingura doar pentru machiaj, deoarece grăsimea din mâncare nu prea se înțelege cu pielea feței.

3.Un cuțit

Sunt aproape convinsă că această tehnică este o parodie a tuturor metodelor neortodoxe de contouring. Totuși, având în vedere că youtube-ul este plin de această tehnică, merită luată în considerare. Ideea principală este că lama cuțitului te poate ajuta să creezi unghiuri drepte în timp ce aceasta prinde machiajul căzut (ca în cazul lingurii). Totuși, nu ar trebui să apropii un cuțit de față, cu atât mai mult să îl folosești în timpul machiajului deoarece riscul de rănire este foarte mare.

 eos

4.DIY EOS Balsam de buze

Balsamurile de buze EOS sunt acele sfere care au năpădit piața în ultimul timp. Ei bine, dacă îți plac proiectele DIY atunci poți încerca această variantă. Nu trebuie decât să topești balsamul EOS într-o cratiță și dă adaugi pudră de contur, culoarea care ți-o dorești, și apoi pui la răcit amestecul în același recipient în care l-ai cumpărat. Avantajul este că dacă ai pielea uscată acest balsam este perfect pentru hidratare. Totuși, dacă ai pielea grasă sau nu îți plac astfel de proiecte poți să încerci contouringul tradițional.

5.O periuță de dinți

Tehnica presupune înlocuirea pensule de machiaj cu o periuță de dinți. Teoretic nu ar fi probleme. Totuși, având în vedere că pielea feței este sensibilă nu ar trebui să folosești ceva atât de abraziv pe față. Iar dacă nu ai pensule de machiaj, poate nu ar trebui să încerci această tehnică.