Construirea unei relatii de succes necesita daruire. Exista situatii de viata nespuse care pot aparea si pot testa puterea si unitatea parteneriatului. Avand valori de baza compatibile va va oferi puterea si camaraderia necesare pentru a putea naviga impreuna prin acele blocaje.

Imagineaza-ti un pasager urcand intr-un tren. Acum imaginati-va ca trenul se indreapta spre San Diego, iar pasagerul vrea sa plece spre Sacramento. Pasagerul va fi destul de dezamagit atunci cand isi va da seama ca a ajuns in San Diego si nu la destinatia de alegere. Atat trenul, cat si pasagerul trebuie sa fie indreptati in aceeasi directie pentru a calatori cu succes. Acelasi lucru este valabil si pentru relatii. Credinte similare sunt esentiale pentru tine si partenerul tau pentru a te simti in siguranta, protejat, conectat si confortabil, pentru a numi doar cateva. Deci, care sunt valorile relatiei? Ele sunt principiile directoare care va dicteaza comportamentul; perspectiva ta personala, nu numai despre tine, ci si despre ceilalti si despre lume. Valorile de baza sunt bazele modului in care iti traiesti viata. Asigurati-va ca valorile relatiei dvs. au substanta atunci cand le discutati cu partenerul. Iata 10 valori de baza importante pentru o relatie de succes:

1. Incredere
Aceasta valoare de baza este peste toate celelalte. Este baza relatiei voastre. Fara incredere, practic nu ai nimic. Conform unui articol din Psihologia strategica, tu si partenerul dvs. trebuie sa aveti incredere reciproc in tot ceea ce aveti. Trebuie sa va simtiti increzatori ca vor fi acolo si ca, daca sunt copii implicati, bunastarea lor este mai presus de toate. Cum veti avea o relatie triumfatoare? Increderea ca fiecare dintre voi va face intotdeauna tot ce este mai bun pentru binele mai mare al relatiei. Daca aveti cu adevarat incredere in partenerul dvs. si in voi, sunteti pe cale de a cuceri orice obstacol care va sta in cale.

Daca lucrati la consolidarea increderii intr-o relatie, consultati acest articol pentru sfaturi.

2. Loialitate
Aceasta valoare de baza este extrem de importanta si merge mana in mana cu increderea. A fi loial si a avea un partener loial va asigura ca amandoi faceti parte din aceeasi echipa. Potrivit sfaturilor relatiei: Cum sa definesti loialitatea intr-o relatie, daca atat tu, cat si partenerul dvs. sunteti siguri si credinciosi unul fata de celalalt mai presus de toti ceilalti, sunteti pe calea cea buna. Daca nu, ar putea fi o cale de razboi.
Daca sunteti loial unul fata de celalalt, iubirea va prospera in cel mai bun mod posibil. Si nu acesta este obiectivul fiecarei relatii de succes?

3. Religie
Aceasta valoare de baza este esentiala, mai ales daca veti creste copii impreuna. Religia are un loc puternic in viata multor oameni.
In ciuda dificultatilor posibile, puteti decide in continuare ca credinta diferita a partenerului dvs. nu este semnificativa. In articolul ei, „De ce conteaza compatibilitatea religioasa in relatii”, Kelsey Dallas, afirma, poate fi adevarat ca diferentele religioase ar putea sa nu puna capat relatiei, dar sa iei in considerare efectele asupra copiilor tai daca se intampla sa le ai? Cum le vei trata? Ii vei lasa sa-si creeze propriile minti cand vor fi destul de batrani? Sau veti spune: ,,Copiii trebuie crestini / musulmani. Si asta e final!? ” Chiar daca cuplul ajunge la o concluzie similara, exista si problema familiei extinse. Daca sunt implicati in mod complex in religia lor – cea in care ati fost crescut, s-ar putea sa se astepte ca si nepotii lor sa fie la fel de bine si sa depuna presiuni nejustificate pentru a face acest lucru.

4. Familia
Visul dvs. in devenire este posibil sa fie sa va casatoriti, sa aveti copii si o familie extinsa in apropiere. Aceasta a fost intotdeauna o valoare de baza pentru dvs. Dar ce se intampla daca partenerul dvs. nu isi doreste copii si intentioneaza sa se mute in Africa pentru a studia elefantii? Nu veti ajunge prea departe. Familia este o valoare extrem de critica si una pe care amandoi trebuie sa o impartasiti. Decideti timpuriu care sunt valorile dvs. asupra familiei. Vreti sa locuiti langa familia dvs. extinsa? Cat de des vreti sa ii vizitati? Vreti sa aveti o familie proprie? Daca da, cate? Aceasta valoare de baza, daca nu este impartasita, ar putea insemna sfarsitul relatiei dvs.

5. Comunicare
Fara indoiala, aceasta valoare de baza este cruciala pentru dezvoltarea si bunastarea relatiei dvs. Intr-un articol de Saminu Abass, 3 Beneficii ale unei comunicari eficiente, afirma ca, comunicarea intre voi va va apropia; va permite sa va cunoasteti cat mai profund. Daca va place sa va pastrati lucrurile, crezand ca nimeni nu trebuie sa va cunoasca afacerea, nici macar partenerul, iar partenerului ii place sa vorbeasca despre fiecare sentiment, atunci relatia va esua mai mult decat probabil.

6. Stil de viata
Va place sa mergeti in drumetii in fiecare sfarsit de saptamana si partenerului dvs. ii place sa stea acasa uitandu-se la New Amsterdam? Stilurile de viata sunt importante pentru fiecare relatie. Daca amandurora va place sa faceti lucruri diferite tot timpul, petrecand nu mai mult de cateva minute pe saptamana impreuna, atunci relatia dvs. este mai putin probabil sa prospere.