Istoric, ciocolata este considerată un afrodiziac. Și pe bună dreptate, deoarece cacaoa are proprietăți active de a-ți crește libidoul. Însă, majoritatea deserturilor nu au conținut crescut de cacao ci de zahar. Iar zahărul în ciuda faptului că este delicios, nu este deloc bun pentru noi, în special pentru activitatea noastră sexuală. Iată cum îți poate distruge acest ingredient activitatea distractivă.

 zaharul iti distruge viata sexuala

1.Zahărul duce la oboseală

Atunci când mănânci un desert, glucoza din corp crește semnificativ, pancreasul muncește prea mult și produce insulină în exces. Acest efort de a administra nivelul de glucoză rezultă în scăderea zaharurilor din sânge. Această aventură dulce întrerupe neurotransmisiile, iar perturbarea hormonilor combinată cu nivelul scăzut de zahăr din sânge rezultă în oboseală. Și cine are chef de sex dacă este prea obosită?

2.Excesul de zahăr se transformă în grăsime

Atunci când mănânci ceva dulce, ficatul transformă zahărul în exces și îl transformă în grăsime. Iar această producție în exces forțează ficatul să secrete mai puțini hormoni sexuali cum ar fi testosteronul (pentru bărbați) sau estrogenul (pentru femei), hormoni care influențează foarte mult libidoul tău. Limitarea pe termen lung a secretării acestui hormon poate duce la disfuncții sexuale, infertilitate și oboseală cronică.

3.Prea mult zahăr cauzează uscarea vaginului

Nivelul crescut din sânge duce la uscarea vaginului. Iar acest lucru nu numai că nu este plăcut dar poate face sexul dureros. Renunță la zahăr și investește într-un lubrifiant natural și fără adausuri dulci.

4.Zahărul întrerupe microcirculația

Vase de sânge foarte mici irigă zonele erogene, în special clitorisul. Fără irigare sanguină, terminațiile nervoase erogene nu primesc nutriția adecvată și își pierd din sensibilitate.  Pentrtu femei, irigarea deficitară duce la vagin uscat și la desensibilizarea zonelor, iar la bărbați duce la disfuncție erectilă.

 zahar

5.Zahărul încurajează dezvoltarea candidozei și altor infecții bacteriene

Nivelurile mari de zahăr din sânge creează mediul perfect pentru infecțiile bacteriene. Și nimic nu scurge cheful de sex din tine ca zonele intime care te mănâncă și te ustură. Și pentru că suntem în această zonă, ar trebui să menționez că zahărul favorizează infecțiile tactului urinar și cele ale vezicii.

6.Zahărul perturbă secrețiile de hormoni care te fac să te simți bine

Secrețiile de dopamină, serotonină și de endorfine sunt perturbate de nivelul ridicat de zahăr din sânge, Chiar dacă inițial acestea sunt secretate în cantități mari atunci când este consumat mai mult zahăr, cu timpul cer din ce în ce mai mult pentru a fi la un nivel normal. Acești hormoni joacă un rol esențial atunci când vine vorba de libidoul nostru, iar cu cât sunt mai puține cu atât mai afectată ne este viața intimă. În plus, ne poate afecta și viața normală, deoarece lipsa acestor hormoni duce la depresie, care este un adevărat impediment pentru o viață sexuală activă.

7.Zahărul în forțează corpul să producă cortizol

Atunci când mănânci zahăr, corpul produce hormonul responsabil pentru stres, contizol. Niveluri crescute de cortizol duc la o scădere a libidoului, disfuncție erectilă și la ciclu menstrual neregulat. Gândește-te că de fiecare dată când mănânci prea multe dulciuri nu faci decât să te stresezi.

8.Zahărul afectează încrederea în sine

Energia, greutatea și starea de spirit contribuie la încrederea în sine. Formele voluptoase sunt sexy, dar dacă nu ai starea necesară pentru a te bucura de ele, nu își au rostul. Nu lăsa zahărul să îți strice viața, consumă-l în moderație.