Anglia este renumita pentru castelele sale stravechi, iar unele au devenit celebre. Uneori, faima lor vine de la rezidentii lor regali, cum ar fi Castelul Windsor. Alteori le puteti recunoaste de pe ecranul de argint. Alnwick Castle a fost locul unde Harry Potter si-a invatat abilitatile de vrajitor si de a zbura pe matura.

Cu toate acestea, le stiti, exista ceva magic despre faptul ca vedeti aceste frumuseti arhitecturale maiestuoase in lunile de toamna, cand frunzele incep sa cada. Stiti doar ca, cu milenii de istorie engleza in spatele fiecarei turela sau zid, va exista o multitudine de povesti chinuitoare si barfe regale.

Castelul Windsor

castelul windsor

Tocmai la vest de Londra se afla cel mai vechi si cel mai mare castel locuit din lume, fiind resedinta regala de aproximativ 950 de ani. Dezvoltat pentru prima data de William the Conqueror in secolul al 11-lea, Castelul Windsor este folosit in mod regulat de regina ca vacanta de weekend, precum si pentru gazduirea unor ocazii de stat si nunti regale.

Turnul Rotund domina orizontul si se afla in partea de sus a celei mai vechi parti a castelului, in timp ce Capela Sf. George actioneaza ca casa spirituala a Ordinului Gartarului – un ordin de cavalerie care dateaza din timpul domniei lui Edward al III-lea in 1348.

Castelul Warwick

castelul warwick

Castelul Warwick este o impozanta cetate in inima Midlands, Warwick Castle ofera un gust din viata engleza medievala. Treceti sub impresionantele portcullis-uri ale castelului, rataciti de-a lungul meterezelor sale, participati la expozitii cu arcul si explorati 64 de acri de gradini amenajate pe drumul catre descoperirea a 1.100 de ani de istorie. Copiii se pot aventura in timp in labirintul Horrible Histories sau pot merge in Temnita Castelului pentru a descoperi unele dintre cele mai intunecate secrete ale lui Warwick, cu ajutorul actorilor si a efectelor speciale.

Turnul din Londra

turnul din Londra

Odata resedinta regala si inchisoare notorie, Turnul Londrei este un patrimoniu mondial cu 1.000 de ani de istorie. Fortareata impunatoare este acum locul in care se afla Bijuteriile Coroanei, o colectie de peste 23.000 de pietre pretioase orbitoare, in timp ce vizitatorii se pot intalni cu gardianii turnului – corvele legendare!
Aflati mai multe despre aceasta sarbatoare a arhitecturii normande de la Yeoman Warders, cunoscuta adesea ca Beefeaters, care au pazit turnul inca din vremea Tudor.

Castelul Highclere, Hampshire

castelul highclere

Una dintre vedetele televizorului Downton Abbey, Highclere Castle din Hampshire a oferit fundalul pentru patru serii ale emisiunii si a filmului de succes. Initial un palat medieval, Highclere a fost transformat la mijlocul secolului al XIX-lea de Sir Charles Barry, mintea arhitecturala din spatele Camerelor Parlamentului din Londra.

Alaturi de tururi din numeroasele sale camere, inclusiv cele folosite ca staterooms din filmul Downton Abbey, vizitatorii pot explora gradini care dateaza din secolul al XIII-lea si 1.000 de acri de parc uimitor, proiectat de renumitul gradinar, Capability Brown. Castelul gazduieste contele si contesa de Carnarvon, a carui familie locuieste acolo inca din 1679 si gazduieste, de asemenea, un afisaj unic al antichitatilor egiptene care sarbatoreste rolul celui de-al cincilea conte al lui Carnarvon in descoperirea mormantului lui Tutankhamon. In acest an, castelul va gazdui, de asemenea, tururi speciale de toamna si iarna, inclusiv Real Lives si seturi de film si Craciun la Highclere.

Castelul Hever, Kent

castelul hever

Cu o istorie de peste 700 de ani, Hever Castle a fost casa copilariei celei de-a doua sotii a lui Henric VIII, Anne Boleyn. Initial, un castel de aparare care dateaza din 1270, acest decor romantic este plin de portrete si tapiserii Tudor si ofera vederi frumoase asupra lacului Hever.

Castelul Alnwick, Northumberland

castelul alnwick

Impresionantul Castel Alnwick a fost casa familiei Ducelui din Northumberland, Percys, timp de peste 700 de ani si in timpul sau a actionat ca un avanpost militar, un colegiu de invatatura si o casa de familie de-a lungul secolelor. Un alt castel cu originile sale in perioada normanda, cetatea din Northumberland, unde Harry Potter, eroul vrajitor a fost filmat invatand sa zboare pe matura.
Castelul nu este strain de lumea filmului, fiind prezentat si in Downton Abbey, Robin Hood Prince of Thieves si Elizabeth.

Castelul Bamburgh, Northumberland

Castelul Bamburgh

Situat pe un afluent cu vedere spre coasta Northumberland, Castelul Bamburgh si-a inceput viata ca cetate anglo-saxona si are o istorie bogata si variata. Puternicul pastrare dateaza chiar dupa invazia normanda, in timp ce a actionat ca un palat regal pentru numerosi regi in secolele urmatoare.

Bamburgh detine distinsul titlu de a fi primul castel din lume care a cazut in praful de pusca, fiind atacat in timpul Razboiului Trandafirilor, in timp ce o serie incantatoare de artefacte si mosteniri dezvaluie mai multe despre trecutul sau. Astazi este locul de familie al familiei Armstrong, descendenti ai inginerului victorian William Armstrong, care au achizitionat castelul pentru a-l readuce la gloria sa fosta. Achizitionarea biletelor avans anticipate online este recomandata.

Castelul Leeds, Maidstone, Kent

castelul leeds

Desi numele sugereaza ca acest castel minunat ar trebui sa se afle in Yorkshire, castelul Leeds se intinde pe peste 500 de acri in inima tarii din Kent. Acest castel antic a sarbatorit 900 de ani de viata in 2019.

Vizitatorii pot urmari calatoria sa din radacinile sale normane, prin proprietatea regala si timpul sau ca un loc magnific Tudor pentru Henric al VIII-lea, pana la refugiul din tara care se afla astazi. Expozitia Gatehouse exploreaza aceasta istorie, in timp ce Centrul Pasarilor de Prada al castelului ofera afise de la soci, bufnite si vulturi, printre alte pasari maiestuoase.