După cum ne-am obișnuit, moda în materie de manichiură vine cu alte pretenții și reguli de urmat. Unghiile noastre nu trebuie lăsate la voia întâmplării, iar pentru a ne veni în ajutor, specialiștii din domeniu ne propun câteva schimbări benefice și idei ingenioase pentru manichiura noastră de zi cu zi. Vrei să afli tot ceea ce se poate despre tendințele în materie de manichiură ale acestui an? Așază-te confortabil, căci în cele ce urmează, îți vom prezenta tot ceea ce trebuie să știi despre modul în care se poartă unghiile în acest an!

Ce formă au unghiile în 2016?

Dacă până acum am rămas cu ideea că unghiile lungi sunt la modă, în special cele cu gel sau acril, anul 2016 vine cu o schimbare majoră în ceea ce privește lungimea și forma unghiilor noastre! De această dată, naturalețea este în vogă, iar aceasta este o regulă ce trebuie aplicată atât la nivelul formei unghiilor, cât și la cel al lungimii. 2016 vine cu propunerea ca unghiile noastre să fie menținute cât mai scurte, aproape de naturalețe, cât despre forma lor, indicată ar fi cea ovală, cu accente de rotunjire a marginilor. Unghiile rotunde ascuțite au ieșit demult din trend, iar până acum, unghiile pătrate erau favoritele femeilor. De data aceasta, podiumul este predat formei ovale.

Ce culori de unghii se poartă în 2016?

După cum bine știm, nuanțele vedete declarate ale acestui an sunt albastrul seren și rozul cuarț, așa că, să nu fiți prea surprinse dacă veți vedea diferite nuanțe de roz și albastru predominând în materie de culori pentru unghii. La fel de populare sunt și unghiile nude sau în culori închise, iar elementul de noutate al anului 2016 vine din combinația exotică a acestor două stiluri diferite. În sezonul de vară, alături de albastru seren și roz cuarț, se mai poartă și verdele viu, galben/portocaliu și turcoazul.

french reinventat

Ce tehnici de manichiură sunt la modă în 2016?

Ei bine, de-abia acum lucrurile devin mai interesante. Modele de unghii în 2016 sunt numeroase, astfel încât tu le poți alege pe cele care te încântă cel mai mult. Noi îți recomandăm unele de mai jos:

  • Tehnica Ombre. Iată, ombre-ul nu mai este acum doar pentru vopseaua de păr, ci și pentru unghii! Secretul acestei tehnici de manichiură este să începi cu o culoare și să termini cu alta, degrade-ul culorilor reprezentând elementul cu care ținuta ta uni sau alcătuită din culori mixate va ieși în evidență.
  • Modelele geometrice. Dungile și liniile – mai groase sau mai subțiri – la un loc cu punctele și alte forme geometrice inscripționate pe unghii reprezintă o tendință impusă de manichiura anului 2016.
  • Nuanțele mate, preferabil negru, sunt perfecte pentru orice tip de manichiură vrei să-ți faci: de la modele geometrice, până la manichiura french și dantela pictată. Ojele mate au un efect dramatic ce va conferi un aer gothic unghiilor tale.
  • French-ul reinventat. Dacă până acum, albul era culoarea cu care asociai modelul french, anul 2016 îți lasă posibilitatea să optezi pentru orice culoare de ojă dorești, și de data aceasta, nu vârful unghiei este în centrul atenției, ci zona albă de lângă cuticule. Restul unghiei va fi complet acoperit de o nuanță pe care ți-o dorești.