Acest articol este destinat în exclusivitate femeilor. Femeilor singure. Femeilor singure care le este teamă de singurătate, mai exact. Singurătatea este cel mai mare dușman pentru încrederea de sine a unei femei, asta deoarece cu cât mai mult timp petrecem de unele singure, cu atât avem tendința de a ne lăsa copleșite de gânduri pesimiste și depresive în ceea ce privește capacitatea noastră de a ne găsi un partener potrivit. Ușor-ușor, începem să ne pierdem speranța că vom mai găsi pe cineva care să ne atragă sau care să resimtă atracție față de noi. În încercarea de a masca suferințele tăinuite, ne spunem că dragostea nu este pentru noi, cel puțin nu în această etapă a vieții pe care o traversăm. Mai rău de atât, ajungem să ne mințim că nu mai avem nevoie de dragoste. Începem să devenim conștiente de tot mai multe defecte pe care le avem și pe care nu le-am fi observat până atunci.

De vină pentru toate acestea este singurătatea, dar asta nu înseamnă că nu putem scăpa de ea! Cum? Printr-o terapie a gândurilor pozitive, care ar suna cam așa:

Încearcă să ignori defectele și concentrează-te mai mult asupra calităților. Cu cât ești mai conștientă de atributele care dau farmec personalității tale, cu atât vei reuși să le scoți mai mult în evidență și să te faci remarcată în ochii bărbaților. Reține că sexul puternic nu este atras de femeile „slabe ”, iar când spun slabe nu mă refer la kilogramele corpului, ci la tăria de caracter sau mai degrabă spus, lipsa acesteia. Femeile hotărâte, determinate, automotivate au mai multe șanse să atragă un bărbat puternic care să le ocrotească.

Evită să te mai învinovățești pentru faptul că ești singură. Dacă bărbații nu remarcă toate calitățile pe care le ai, crezi că este doar vina ta pentru că nu știi cum să le pui pee le și pe tine în evidență. Nu este în totalitate adevărat, iar asta se datorează mai mult imaturității de care dau dovadă bărbații. Mulți dintre ei preferă să alerge după prăzile ușoare și să le evite pe cele care se lasă mai greu, așa cum probabil ești și tu, dar după un timp, când se satură de alergat și selectat, bărbații vor reveni întotdeauna la femeile ca tine: stăpâne pe ele și pe propria lor viață, care știu ce vor și nu se tem să muncească pentru asta.

Deschide ochii mai bine! S-ar putea ca fiind prinsă între gândurile tale despre singurătate, să ratezi atențiile unui bărbat care începe să-și manifeste interesul față de tine. Acceptă-i atenția și nu încerca să-i cauți nod în papură, așa cum știm că ai fi tentată să faci, fie și numai pentru a te întoarce în zona ta de confort. În plus, una dintre marile tale probleme în a-ți găsi un partener potrivit poate fi și faptul că supui unei analize stricte fiecare detaliu, cuvânt și gest pe care bărbatul îl face, doar-doar nu vei descoperi ceva ce nu-ți place și care te va determina să dai înapoi, spunându-ți că tu nu ai nevoie de așa ceva.

deschide mai bine ochii

Primul pas în a te vindeca de singurătate este să vrei să o alungi din viața ta. Renunță la bariere și scuturi și bucură-te de fiecare ocazie care-ți apare înainte!