Ochii albaștri emană prospețime și sensibilitate. E ușor să te pierzi într-o privire senină, cristalină și care amintește de înaltul cerului și apele limpezi ale mării și oceanului. Femeile înzestrate cu ochi albaștri sunt foarte norocoase, căci aceștia sunt ochii pe lângă care nu poți trece fără să nu te oprești să-i admiri pentru câteva secunde. Și cum vrem ca ochii albaștri să fie întotdeauna remarcați, e important să cunoaștem regulile esențiale pentru machiajul acestora.

Femeile cu ochi albaștri sunt foarte norocoase în această privință, căci există foarte multe nuanțe care li se potrivesc de minune. Totuși, există și excepții, iar nuanțele de farduri pe care trebuie să le evitați cu orice preț sunt cele deschise, căci nu vor face decât să diminueze din intensitatea și frumusețea ochilor albaștri. De regulă, culorile închise fac minuni pentru acești ochi, prin urmare, nuanțele de farduri pe care trebuie să le alegi pentru ochii tăi albaștri sunt următoarele:

Bleumarin. Există cam patru categorii de ochi albaștri, conform specialiștilor în makeup: albaștri închis, albaștri deschis, gri-albăstrui și ochii semi-albaștri. Bleumarinul s-ar potrivi, în acest caz, ochilor albaștri mai închiși la culoare. Accentuarea oferită de fardurile închise vă va oferi un look mai intens și o privire mai captivantă și pătrunzătoare.

Movul se potrivește îndeosebi ochilor albaștri mai deschiși la culoare. Fiind de nuanțe mai deosebite, este greu să găsești culori de farduri care să nu-i facă să pară șterși, așa că dacă sunteți posesoarele unor ochi albaștri deschiși, trebuie să experimentați cu mai multe nuanțe de farduri până le găsiți pe cele care vi se potrivesc. Țineți-vă totuși departe de nuanțele deschise de farduri.

Nuanțele de roz se potrivesc de minune în special ochilor albaștri închiși, dar diferitele game de roz se pot plia perfect și pentru celelalte categorii de ochi albaștri. Experimentați folosind îndeosebi nuanțe de roz pal, lila sau piersică.

Nuanțele de maro nu sunt întotdeauna cele mai potrivite alegeri pentru ochii albaștri, dar dacă sunteți excepția de la regulă, atunci by all means, profitați de ceea ce v-a dăruit natura! Dacă totuși vreți să optați pentru un look mai așezat, atunci alegeți farduri în nuanțe de bej sau culori neutre.

machiaj ochi albastru

Auriul sau nuanțele bronzante, precum și griul închis și negrul, sunt potrivite pentru look-urile de seară, de exemplu atunci când vreți să mergeți în club sau la un party cu prietenele.

În ceea ce privește eyeliner-ul, regula culorilor închise se menține și aici. Cu cât eyelinerul are o culoare mai închisă, cu atât efectul de intensitate al privirii voastre va fi mai profund. Nuanțele potrivite pentru eyeliner în cazul ochilor albaștri sunt maro, bej, lila deschis, mov, gri, verde închis, negru. Nuanțele deschise se exclud cu orice preț!

Rimelul sau mascara pe care îl folosiți trebuie să fie la fel, de culoare închisă. Acesta se aplică atât pe genele de sus, cât și pe cele de jos, pentru a obține efectul ochilor de păpușă. Dacă totuși nu vă doriți să folosiți numai un rimel negru, puteți opta și pentru unul gri, turcoaz, maro sau mov prună.