Să începi un program de fitness e ușor, dar să te și ții de el poate fi un pic mai dificil decât ai fi anticipat. Adesea, vinovată pentru dorința de a renunța la planurile odată stabilite și perfect puse la punct este chiar motivația noastră, sau mai exact, absența acesteia. Așadar, dacă te regăsești în impas și ești mai predispus la a-ți găsi scuze și pretexte de a nu mai continua munca începută, citește ceea ce ți-am pregătit mai jos. S-ar putea să te regăsești într-unul din cele 10 pretexte care-ți afectează motivația de a te ține de fitness. Descoperă cum poți să-l combați!

„Sunt prea departe de scopul meu, așa că de ce să mai încep?” Sigur, la început de drum, luminița de la capătul tunelului pare atât de departe încât simți că-ți vor trebui ani de zile până să ajungi la ea. În realitate, nu ai nevoie decât de câteva luni intens lucrate. Tendința de a exagera lucrurile poate fi o piedică în calea îndeplinirii visului tău, așa că ai grijă să nu te lași captivă ei.

„Îmi displac exercițiile cardio” Cea mai eficientă metodă de a slăbi și de a-ți tonifia mușchii este să faci exerciții cardio, dar adesea, complexitatea și dificultatea lor ne pune în impas. Gândește-te mai degrabă la rezultatul benefic pe care aceste exerciții ți le pot aduce.

„M-am plictisit de rutină” Rutina este o boală grea, dar dacă vrei să scapi de ea, diversifică-ți exercițiile de fitness o dată la 14 zile. Nu repeta programul de fitness mai mult de 2 săptămâni și vei vedea cum orice urmă de rutină va fi spulberată.

„Nu am energia necesară” Combate-o cu o alimentație corespunzătoare. Fructele și legumele sunt ideale în acest sens.

„Indiferent cât de mult mă străduiesc, întotdeauna mă abat de la programul meu de fitness” Asta deoarece lași alte lucruri mai puțin importante să te preocupe. Resetează-ți prioritățile, iar de această dată, pune-le în ordinea importanței lor.

„Nu am timp”. Timpul este o resursă importantă pentru fiecare dintre noi, însă în loc să-l pierzi pe lucruri care nu-ți aduc nici un beneficiu, ai putea să-l petreci lucrând la ceva ce contează cu adevărat pentru tine – forma perfectă a corpului.

„Nu am posibilități să exersez la mine acasă” Știi cum se spune, când nu ai un drum clar în față, trebuie să ți-l construiești singur. Vei fi uimită să descoperi cât de mult te pot ajuta o pătură, un scaun sau un dulap în a te pregăti zilnic pentru scopul tău.

„Nu ajung la nici un rezultat, de ce să mă mai complic?” Într-adevăr, rezultatele exercițiilor de fitness nu se pot observa de la o zi la alta, decât după o anumită perioadă de timp. Asigură-te că-ți notezi undeva fiecare mică îmbunătățire pe care o observi la tine și te vei simți mult mai motivată.

motivatie pentru fitness

„Azi sunt prea obosită ca să mai fac ceva” Job-ul este principala noastră sursă de extenuare, dar nici pe acesta nu trebuie să-l privim ca pe un obstacol în calea îndeplinirii unei dorințe personale. După câteva minute de relaxare, dă drumul la muzică și alimentează-te cu energia și buna dispoziție de care ai nevoie pentru a-ți continua programul de fitness.

„Nu-mi găsesc motivația” Motivația nu trebuie să fie găsită, ea trebuie să fie determinată. Este strâns legată de voință, așa că dacă nu vrei suficient de mult, e evident că nici motivație nu vei avea. Dacă fitness-ul e important pentru tine, vei reuși să-ți găsești motivația și inspirația dorită.