Oricând simți nevoia de o schimbare de look, vopsirea părului tău este primul lucru care îți vine în cap. Degeaba încerci să schimbi stilul vestimentar sau să porți accesorii de care înainte nu te-ai fi atins, parcă schimbarea nu e prea vizibilă, ori tu îți dorești ca ceva să fie într-adevăr diferit la tine. Și atunci, ce altceva ar fi mai potrivit decât părul? Zis și făcut. Ți-ai îndeplinit capriciul de a-ți vedea părul vopsit în nuanța la care visai. Ce faci mai departe? Cum îți îngrijești părul, dar mai ales, cum să păstrezi culoarea părului tău pentru mai mult timp?

Prima grijă pe care o ai după ce în sfârșit te-ai decis să te vopsești (din nou) este cum să menții mai mult culoarea actuală decât cea de dinaintea ei. Prin toate transformările prin care părul tău trece, nici nu e de mirare că la un moment dat, acesta va avea de suferit. Urmează aceste câteva sfaturi utile pentru îngrijirea părului vopsit și află, totodată, cum îți păstrezi mai mult timp culoarea părului vopsit, fără să depui prea mult efort în acest sens!

În primul rând, evită să te speli prea des pe cap. Apa diluează vopseaua, iar în timp, o face să-și piardă din calitate și strălucire. După cum ai observat, o bună parte din vopsea dispare imediat după prima spălare, iar ceea ce rămâne este culoarea fixă a părului tău. Pe aceea trebuie să o păstrezi intactă, pe cât de mult timp posibil. Pentru asta, folosește șampoane speciale, care fixează culoarea părului vopsit. Atât șamponul, cât și balsamul pe care le folosești trebuie să fie concepute special pentru părul vopsit. În acest fel, vei fi și mai eficientă în ceea ce privește cheltuielile de întreținere a părului tău. Și dacă tot a venit vorba de șampoane, ai putea folosi unul fără sulfat, deoarece acesta prelungește culoarea părului vopsit și nu o degradează. De asemenea, evită să mai aplici fixativ pe părul vopsit, în afară de situațiile în care chiar este nevoie. În loc de fixativ, ai putea apela la ajutorul unui spray care conferă strălucire părului tău.

par vopsit

Există și câteva soluții naturale pe care le poți pregăti la tine acasă și care te ajută la menținerea culorii părului tău. Una dintre acestea se referă la clătirea părului cu apă minerală, în loc de apa de la duș. Aceasta din urmă conține destul de mult calcar, care erodează firul de păr și distruge vopseaua aplicată. Dacă nu ai apă minerală la îndemână de fiecare dată, poți utiliza un filtru pentru duș. Odată vopsit, culoarea părului tău trebuie intensificată după o anumită perioadă de timp. Cum poți face asta? Profitând de câteva ingrediente pe care le ai și acasă, din care să realizezi o soluție care va intensifica actuala culoare a părului tău. Spre exemplu, pentru părul blond, ceaiul de mușețel este nemaipomenit pentru menținerea blondului tău. Cafeaua este ideală pentru părul șaten, iar sucul din sfeclă  roșie și morcovi este numai bun pentru întreținerea culorii roșcate a părului.

Tu ce trucuri folosești pentru a menține culoarea părului tău?