Una dintre cele mai mari provocări feminine cărora trebuie să le facem față este aceea de a ajunge la idealul de siluetă pe care ne-o dorim și să reușim să o păstrăm ca atare. Sigur că procesul prin care trecem pentru a o obține este greu, lent și implică destul de mult efort fizic și transpirație, însă rezultatele merită, în mod garantat. Dacă erați de părere că partea cea mai grea a trecut, ei bine, abia de acum începe greul – mai exact, din momentul în care intrăm în procesul de menținere a siluetei râvnite.

Motivul pentru care se spune că acest proces este mai dificil decât cel dintâi se datorează faptului că menținerea siluetei presupune un efort constant, fără pauze sau întreruperi. Dacă, totuși, acestea apar, trebuie să fie cât mai scurte. Și totuși, cum ne putem întreține corpul fără a avea nevoie să apelăm la ajutorul unui instructor personal sau să ne facem abonament la sală? Poți scăpa de cheltuielile suplimentare acestei nevoi prin realizarea unui program de exerciții fitness potrivit pentru tine! Tot ce ai de făcut este să respecți următorii pași:

  1. Asigură-te că ți-ai luat doza zilnică de optimism și auto-motivare! Dacă nu ești suficient de determinată pentru a-ți da seama dacă poți duce până la bun sfârșit ceea ce ai început, mai bine încerci varianta cu sala și instructorul personal, căci aceștia vor fi factorii externi care te vor motiva în permanență. În schimb, dacă știi că te poți baza pe tine pentru a reuși în ceea ce-ți propui, adu-ți în fiecare zi aminte de ce faci asta: pentru că vrei să te simți bine în pielea ta.
  2. Informează-te cu privire la tipurile de exerciții pe care le poți face de una singură la tine acasă. Aici, lista de opțiuni este destul de diversificată: există exerciții pentru fiecare stadiu de evoluție – de la începători și până la experimentați. Dacă te afli la început de drum, îți recomandăm câteva exerciții ușoare, de tipul: genoflexiuni, abdomene, sărituri Jack, flotări, fandări, ridicări de bazin din culcat. Repetă fiecare dintre aceste exerciții de câte 10-15 ori și crește numărul de repetiții pe măsură ce înaintezi în antrenament.                                                                                                  exercitii fitness
  3. Amenajează-ți un loc din casă în care să te poți desfășura în voie. Fie că este vorba despre living room sau dormitor, e important să ai un spațiu sufficient de larg la dispoziție pentru a te întinde și a-ți face exercițiile fitness. Dacă nu ai bani să-ți cumperi masă de antrenament și alte instrumente auxiliare necesare, e în regulă, te poți folosi de ceea ce ai prin casă pentru asta. De exemplu, ia o pătură moale și întinde-o pe jos atunci când faci abdomene sau flotări. Dacă ai nevoie să-ți sprijini spatele de ceva pentru a face anumite exerciții, te poți folosi de spătarul unui scaun sau de ușa unui dulap. Cu siguranță inventivitatea nu-ți va lipsi în aceste momente.
  4. Notează-ți progresul într-un calendar personal. Pentru a-ți aduce aminte exact de ce ai ales să faci asta și a ține evidența progresului tău, notează-ți constant într-un carnețel fiecare schimbare pe care o observe la tine sau organismul tău: modul în care te simți, efecte vizibile ale corpului (tonifierea mușchilor, pierderi în greutate, abdomen plat) și așa mai departe.