Un stil de viață sănătos – iată unul dintre scopurile care ne interesează pe cei mai mulți dintre noi, dar adevărata întrebare care se pune este câți suntem dispuși să și facem ceva pentru a-l dobândi. În timp ce bărbații ar mânca practic orice, nepăsându-le prea mult dacă e mâncarea potrivită pentru tipul său de organism, femeile sunt mai mult orientate spre aflarea dietelor care să le ajute să slăbească sau să-și mențină o siluetă de invidiat. Nu e greșit să îți dorești să arăți bine, dar capitolul la care greșim cu toții se referă la modul prin care ne dorim să arătăm bine. În timp ce unii sunt de părere că sala și exercițiile fitness reprezintă cheia rezolvării problemei, alții pun accentul pe diete și regimuri alimentare, unele chiar excesiv de stricte. Răspunsul corect se află la îmbinarea dintre aceste două extremități. Un stil de viață sănătos este compus atât din respectarea unei diete alimentare corespunzătoare, cât și din practicarea regulată a unor exerciții de mișcare benefice organismului nostru.

În acest articol, ne vom concentra atenția asupra aflării cu exactitate a tipului de dietă care ni se potrivește, iar asta doar în funcție de metabolismul pe care îl avem. Pentru a ne convinge că într-adevăr ducem un stil de viață sănătos, e necesar să știm câteva informații și despre organismul nostru, pentru a reuși să-i asigurăm necesarul de combustibil de care are nevoie pentru a face față cu brio oricărei zile.

Astfel, putem stabili cu exactitate dieta care ni se potrivește în funcție de cele trei tipuri de metabolism: metabolismul A, metabolismul B și metabolismul C. Caracteristicile corespunzătoare fiecărui tip de metabolism sunt următoarele:

 Persoanele cu metabolismul A au o poftă exagerată pentru consumul de sare, dar și pentru mâncare în general. De asemenea, sunt predispuse la stări frecvente de oboseală și anxietate, iar în general, sunt persoane sociabile, vorbărețe și energice, vioaie. Acestora le corespunde o dietă bazată pe 50% proteine, 30% grăsimi și 20% carbohidrați. Alimente precum carnea de vită, de pui, somonul, curcanul sau produsele lactate trebuie să se afle în dieta lor.

Persoanele cu metabolismul B  manifestă un apetit scăzut pentru mâncare, o poftă mai aprinsă pentru dulce, o oarecare dependență față de cofeină și printre trăsăturile lor de personalitate se numără ambiția, sensibilitatea și predispoziția la stres. Ei trebuie să aibă o dietă compusă din 70% carbohidrați, 20% proteine și 10% grăsimi. Lor li se recomandă o dietă bogată în produse lactate degresate, cereale integrale, orez brun, carne albă, pește, fasole, mazăre.

dieta potrivita pentru tine

Persoanele cu metabolismul C prezintă îmbinarea celor două tipuri de metabolisme menționate. Apetitul lor este fluctuant, asta înseamnă că au atât poftă de dulce, cât și de sărat, dar au și stări de oboseală, nervozitate și anxietate. Dieta lor însumează proporții de 33% pentru fiecare dintre cele trei tipuri de combustibili necesari sănătății organismului nostru.

Numai identificând tipul de metabolism pe care îl ai te poate ajuta să-ți contruiești o dietă care ți se potrivește doar ție și pe care să o respecți așa cum se cuvine. Alături de câteva exerciții de fitness, vei dobândi un stil de viață sănătos de care să fii mândră!