Există o întreagă ramură la literaturii care încearcă să te învețe ce ar trebui să faci cu viața ta până la o anumită vârstă pentru a avea succes pe termen lung. Însă de cele mai multe ori aceste cărți de self help omit aspecte importante din viața fiecăruia care din unele puncte de vedere contează mai mult de succesul. Iar acestea țin de obicei de dezvoltarea personală la nivel spiritual, cunoașterea sinelui și relaționarea cu cei de la care nu vrei neapărat bani. Iată ce trebuie să știi despre tine până la 25 de ani.

 cunoaste-te

1.Pentru ce și cine ești dispusă să suferi

Realitatea tristă este că majoritatea lucrurilor pe care vrem să le obținem cer un anume efort din partea noastră, iar cam același lucru se poate spune și despre relații. Indiferent de ce spune feed-ul tău de facebook, orice relație va dura la un punct, oricât de fericită ar fi aceasta. Cheia nu este să nu te implici în absolut nimic de frică să nu fii rănită sau să nu necesite prea multe resurse, ci te decizi cine și ce merită cu adevărat să depui un efort în a performa.

2.Cum să te îmbărbătezi într-un mod sănătos

Toată lumea poate să bea, să facă sex sau să stea să îi fie de el însuși după ce a trecut printr-o despărțire urâtă. Dar în definitiv acestea nu sunt mecanisme de cooperare care te vor vindeca. Sunt doar un mod de a te ajuta să treacă timpul fără să vindeci nimic. Iar această atitudine nu te va ajuta pe termen lung. Din acest motiv ai nevoie să înveți să te vindeci singură pentru că în viață vei avea și momente în care îmbărbătarea va conta.

3.Cum să te relaxezi

Viața la 20 de ani nu este la fel de stresantă ca cea de la 30 sau de la 40. Într-adevăr la această vârstă se pune accent pe carieră, însă cu cât trece timpul tipul de probleme se va schimba, iar rezolvarea lor va fi din ce în ce mai grea. Din acest motiv trebuie să găsești o modalitate care să te implice numai pe tine pentru a relaxa. Și mai mult să încerci din când în când să practici această activitate, chiar dacă nu te simți suprasolicitată.

 meditatie

4.Ce înseamnă „sănătos” pentru tine

Fiecare este diferit și răspunde la anumiți stimuli într-un alt mod decât cel de lângă. Din acest motiv este important ca de la o vârstă fragedă să înveți ce este sănătos pentru tine. De cât somn ai nevoie pentru a te simți odihnită, de cât de multă apă ai nevoie pentru a nu te deshidrata, ce mâncare te deranjează și ce exerciții te fac fericită sunt doar câteva exemple de lucruri pe care ar trebui să le știi despre tine pentru a te ajuta pe termen lung.

5.Ce înseamnă bune și rău

Sistemul moral al nostru este influențat în mare măsură de ce alții consideră că este bine sau că este rău. Și este aproape imposibil să decizi sigură în acest sens. Însă atunci când începi să iei decizii singură vei vedea că busola ta internă îți dictează altceva. Este important să înveți să internalizezi anumite idei și concepte și să decizi singură ce valoare morală au pentru a-ți exersa inteligența dar și capacitatea decizională.