Atunci când facem exerciții la sală sau acasă majoritatea dintre noi ne găsim o rutină care ne face fericiți și ne ținem de ea. Totuși, aceste exerciții fizice au beneficii la un nivel la care nici nu te gândești, asta pe lângă starea de bine pe care ți-o dau și pe lângă faptul că te ajută să te menții în formă. Acestea îți ajută corpul să se miște armonios. Astfel, ar trebui să optezi pentru mai multe feluri de exerciții fizice pentru a-ți exersa toate tipurile de mușchi, chiar dacă țelul tău este doar să ai un abdomen de oțel. Iată câteva rutine de exerciții pe care au beneficii multiple pentru sănătatea ta.

 cardio

1.Cardio

Cu toții știm că exercițiile cardio sunt o modalitate minunată de a arde niște calorii, însă alergatul în parc sau chiar pe bandă îți poate îmbunătăți sănătatea mentală. Exercițiile cardio măresc secreția de endorfine, ceea ce duce la o percepție redusă a durerii și încurajează sentimentele pozitive. Prin urmare, exercițiile cardio te scapă de stres.

2.Ridicarea greutăților

Ridicarea greutăților te ajută să îți conectezi corpul cu mintea, ceea ce mărește încrederea în sine și totodată îmbunătățește starea de spirit. În plus, antrenamentul cu greutăți îmbunătățește sănătatea oaselor și a masei musculare, ceea ce te protejează de diabet și îți sporește nivelul de energie.

3.Yoga

Yoga este cunoscută pentru că mărește flexibilitatea corpului și creează mușchi puternici. Însă această practică face mai mult decât atât. Practicarea yoga te ajută să combați depresia și anxietatea, tratează durerile de spate, luptă împotriva bolilor de inimă și îmbunătățește plămânii celor care se lupă cu astmul. Unii medici susțin că poate ajuta și în problemele cu artrita.

4.Pilates

Fără să vreau tot o spun: pilatesul te ajută să îți întărești mușchii cavității abdominale, alină durerile de spate, în special cele cauzate de mușchii încordați și îmbunătățește concentrarea. De asemenea, ajută la dezvoltarea armonioasă a mușchilor. De altfel, pilates a fost inventat ca o tehnică de recuperare pentru veteranii de război. Iar studiile recente arată că îți poate îmbunătăți orgasmul. De asemenea, te poate ajuta să îți lucrezi corpul în funcție de grupele de mușchi.

dans

5.Dansul

Nu consideri dansul o metodă de a-ți îmbunpătăți aspectul fizic? Ei bine, gândește-te la kangoo jumps sau dansurile indiene, salsa, aerobic sau zumba. Absolut toate acestea se bazează pe tipuri de dans clasic. Iar pe lângă starea de bine și euforia pe care ți-o poate da acest tip de exercițiu, dansul îți îmbunătățește memoria (pentru că trebuie să ții minte toți acei pași), îți îmbunătățește condiția inimii și îți mărește nivelul de energie.

6.Tai Chi

 

Acest tip de exercițiu este descris ca fiind meditație în mișcare. Iar Tai Chi te poate ajuta să îți îmbunătățești răspunsul congnitiv, memoria și capacitatea de stocare. De asemenea, ajută în lupta cu osteoporoza, anxietatea și depresia, la fel ca orice exercițiu bazat pe meditație.

7.Drumețiile

La o drumețiile te bucuri de toate beneficiile exercițiilor cardio dar și de altele. Având în vedere că ești afară și te poți bucura de un peisaj superb, nivelul de serotonină din sânge crește, ceea te va face mai fericită. De asemenea, îți va mări nivelul de energie și densitatea oaselor. Dar te va ajuta și cu coordonarea muchilor și balansul.